A pénzünk korlátai

Ha az ember híreket hallgat vagy újságot olvas akár az interneten is, akkor joggal érzi úgy, hogy másoknak lesz sok pénze, mások gazdagodnak. (A módjáról most nem beszélünk.)

Mi a baj ezzel az érzéssel vagy gondolattal? Az, hogy ez tétlenségre készteti az embert vagy akár egyenesen arra, hogy feladja azokat a céljait, melyeket az anyagi jóléttel vagy akár a gazdagodással kapcsolatban kitűzött. Ha komolyan veszi ezeket a híreket, meghallgatja azokat a történeteket, hogy mások hogyan szereznek „könnyedén” milliárdokat, akkor az annyira szemben áll saját, akár sok-sok éves üzletépítési vagy munkahelyi fáradozásán, hogy könnyen arra a döntésre juthat, hogy „feladom”.

Könnyű vagy nehéz megemészteni, de az a helyzet, hogy senki sem hátráltatja jobban az ember gazdagodását, pénzének növekedését, mint saját pozitív hozzáállásának csökkenése.

Bár a sajtó mást emel ki, valójában sok-sok ember gazdagszik tisztességesen. De akár így gazdagszik, akár úgy, nyugodtan leszámolhatsz legalább egy tévhittel. Néhány ember nem fogalmazza meg, de úgy érzi, hogy amikor más nagyon gyarapszik, akkor ő lemarad. Ezzel szemben, az az igazság, hogy a bevételed növelésének esélyeit érdemben nem befolyásolja, hogy más, távoli emberek gyarapodnak vagy sem.

Számítasz

Mindenki saját magához képest nem gyarapszik vagy növeli a bevételét, saját magához képest tétlen vagy tevékeny. Amikor a bevételünk növeléséről van szó, akkor nem másokhoz képest vagyunk passzívak vagy aktívak, hanem mai vagy tegnapi énünkhöz képest.

[listamester id=”2666″ mode=”js”]