Visszataszító pénz?!

Megfigyelhető, hogy amikor valaki pénzről, gazdagságról, vagyonról ír vagy beszél, akkor szinte azonnal ott terem pár ember és kikéri magának, hogy a gazdag embert fölé helyezzük a szegénynek, a vagyont értékesebbnek tekintsük a lelki értékeknél és hasonló kifogások. Az ilyen emberek csak kiforgatják a szavakat. Normális ember ugyanis nem állítja, hogy az embert jobban jellemzik anyagi lehetőségei, mint belső vagy lelki emberi értékei.

Senki nem állítja azt sem, hogy gazdagnak kell lenni, azt sem, hogy életünk középpontjában a pénznek kellene állnia. Ha azonban valakinek van olyan vágya, hogy többet megengedhessen magának anyagilag, mint eddig, akkor érdemes abbahagynia a siránkozást, ki kell kászálódnia a fotelből és el kell indulnia. Éljen a lehetőségekkel, majd teremtsen még nagyobb lehetőségeket.

A tisztességgel, szorgalommal, kitartással szerzett vagyon nem árt a gazdájának és az ilyen módon gazdagodó ember nincs mások kárára sem, hanem inkább nagyobb teret és jobb lehetőséget kínál a körülötte élők számára.

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!

[listamester id=”2666″ mode=”js”]