Az anyagi függetlenség titka

Mit tudsz tenni az anyagi függetlenség eléréséért, ami nem kerül vagyonokba?

Soha nincs annyi pénzed, amennyi kellene? Valahogy mindig kifolyik a pénz a kezedből? Akkor ezt az üzenetet figyelmesen olvasd végig, mert minden szava neked szól…

„Van bevételem, de mégis úgy érzem, hogy valahogy állandóan kifolyik a pénz a kezemből”

Boldog-boldogtalan azt állítja, hogy meg fogja tanítani neked a sikerhez vezető utat. Meg fogja tanítani, hogyan légy gazdag, hogyan légy sikeres. Manapság ha eldobsz egy követ, az minimum két pénzügyi- vagy életvezetési tanácsadót talál el.

Hiszel nekik, belefogsz, aztán a végén ott állsz, és csak elpazaroltad az idődet, és semmi sem változott. Legjobb esetben is még mindig csak ugyanott tartasz, ahol előtte.

Annyi mindent megpróbáltál már, hogy szabaddá válj anyagilag:

Z

Elolvastad a Gazdag papa könyveket

Z

Kívülről ismered a sikeres ember 10 szokását

Z

Sorban állnak a polcodon az “így légy sikeres” könyvek

Z

Elvégeztél egy rakás tanfolyamot

Z

Elképzelted magad előtt részletesen, hogy gazdag vagy és bőségben élsz

Z

Mondogattad magad elé a megerősítéseket

Z

Teleplakátoltad a szobádat pozitív idézetekkel

mégis azt érzed, hogy nem jutottál egyről a kettőre…

Z

Pontosan tudod, hogy a jövedelmed 10%-át félre kellene tenni, mert ezt mondja minden guru - igaz, ez nem annyira sikerül, ráadásul a legtöbb “pénzügyi tanácsadó” csak ezt az egy tippet tudta adni, ezzel meg nem mész semmire.

Z

Azzal is tisztában vagy, hogy vezetned kell(ene) a kiadásaidat és a bevételeidet, de nem érted, hogy ez miért is számítana, és hogyan is csináld.

Z

Tudod, hogy nem kellene mindent megvenned, ami megtetszik, de nem tudod megállni, mert "megérdemled" és neked ez most KELL!

Z

Bár tudod, hogy a többszörösébe kerül, ha nem magadnak készíted, hanem rendeled a kaját, de ez tényleg számítana? Ebből még senki nem gazdagodott meg, enni viszont kell. Szóval, ha éhes vagy, nem gondolkozol, csak rendelsz.

Z

Hó végén szembesülsz vele, hogy már megint majdnem minden pénzed elment. Tudod, hogy spórolnod kellene, de már úgyis mindegy… ha már lúd, legyen kövér, elköltöd a maradékot is.

Z

Amikor már minden pénzedből kifogytál, kénytelen vagy olyanoktól kölcsönkérni, akiktől nem szívesen teszed, ráadásul nálad is kevesebbet keresnek. Ki érti ezt?

De hiába…
Újra és újra ugyanott kötsz ki:
Bármennyit keresel, mindig több megy el.
Kifolyik a pénz a kezeid közül.

Ha százezer a bevételed, akkor száztíz megy el. 

Ha 1.000.000 a bevételed, akkor 1.100.000 megy ki.

Mindegy mennyit keresel, mert valahogy soha nem elég.

A szabadság helyett egyre inkább a pénz rabszolgájává válsz.

Semmilyen kiutat sem látsz a helyzetből.

Állandó stresszben élsz.

Teljesen felőrli az idegeidet, hogy nincs hatalmad a pénzügyeid felett. 

Szépen lassan feladod az álmaidat, mert egyre inkább elérhetetlennek tűnnek.

Lehangoltan nézed azt, hogy mások milyen sikereket érnek el, és hogyan tudják elérni, hogy több pénzük legyen mint amennyit költenek.

Egy ördögi kör ez, amiből úgy tűnik, hogy nincs kiút.

Ismerős a dolog? Lehet, hogy láttál már ilyen embert… 😉

Máshogy is alakulhat az életed

Ahol…

R

Nem kell aggódnod a pénz miatt (mert mindig lesz elég, több is, mint amennyire szükséged van).

R

Nem kell aggódnod, hogy üldözni fognak a hitelezőid.

R

Nem leszel állandó nyomás alatt a pénz miatt.

R

Nem kell álmatlanul forgolódnod amiatt, hogy a gyermeked a rossz példát fogja követni, és egy életen át küzdeni fog a pénzhiánnyal.

R

Nem a pénz fog irányítani Téged, hanem Te a pénzt.

R

Biztonságban lesz a családod, mert bármilyen helyzet adódik, mindig lesz bőséges tartalék.

R

Szabadabbá válsz. Bőven lesz időd a családodra, a hobbidra, a barátaidra.

R

Mások fognak téged irigykedve nézni, mert olyan életszínvonalon fogsz élni, amiről ők csak álmodnak.

R

Érteni fogod a pénz természeti törvényeit, ezért bármilyen helyzet merül fel, pontosan tudni fogod, mit kell tenned.

Meg fogom mutatni, hogyan tudod ezt elérni, de előbb nézzük meg, hogy…

Mi volt az a három fő ok, amiért eddig kudarcot vallottál ezen a területen?

A környezet

Feltehetően olyan környezetben nőttél fel, ahol az anyagi problémák mindennaposak voltak. Azokat a mintákat tanultad meg, ahogyan a családod, a barátaid bántak a pénzzel. És ha ők sikertelenek voltak ezen a téren, akkor ezekkel a mintákkal Te is csak ezt várhatod. Nem tanultad meg, hogyan működik a pénz. Tanultál viszont olyan dolgokat, amik félrevezetnek, és ezek miatt hibás döntéseket hozol a pénzeddel kapcsolatban. De nyugi, van megoldás arra, hogy kitörj ebből…

Túlságosan szabad költekezés

Talán hallottad már azt a kifejezést, hogy “égeti a zsebét a pénz”. Ez annyit jelent, hogy amikor van pénz, akkor szabadabban, meggondolatlanul költekezel, és így elszórod azt a pénzt, amire később szükséged lenne. Így hullámzóan hol van pénzed, hol nincs. Erre is van megoldás…

Motiváció hiánya

A motivációd a pénzkeresésre csak addig él, ameddig megvan az a minimum pénz, ami valóban szükséges a mindennapokhoz. Amikor kevés a pénzed, akkor belehúzol és dolgozol ezerrel. Viszont amint megvan a pénz, valahogy alábbhagy a munkakedv, és inkább olyan tevékenységek felé fordulsz, amikkel jól érzed magad, de nem hoznak neked bevételt.

Amíg ezek a gondolatok és érzések uralják az életedet, addig be leszel zárva a szűkösség ketrecébe, és egyik napról a másikra fogsz élni

Amikor az emberek számtalanszor kudarcot vallanak valamiben, akkor hajlamosak mindenféle „könnyű utakat”, és furcsa „megoldásokat” keresni. Ilyen pl. az, hogy „bevonzom a pénzt”. Egyetlen tehetős embert sem ismerek (és szerintem Te sem), akik csak úgy bevonzották a gazdagságukat.

Ez csak azoknak az íróknak és trénereknek jó, akik így a naiv tömegre rásózzák a könyveiket és képzéseiket. Ezek az emberek arra vágynak, hogy könnyen pénzhez jussanak, és ezért elhisznek mindent, ami ezt ígéri nekik.

A lottó ötöst is sokan szeretnék megnyerni, de csak nagy ritkán
sikerül egy-egy embernek. Ennél azért biztosabb módszer is létezik az anyagi jóléthez.

100 emberből 99 egyáltalán nem figyel oda a következőkre, ami pedig elengedhetetlen a pénzügyi sikerhez.

R

A fokozatosság

Meg kell tanulnod és meg kell értened, hogy a pénz milyen természeti törvények szerint működik. Egy 10 emeletes ház legfelső szintjére nem tudsz egy ugrással felugrani, viszont a lépcsőkön fel tudsz sétálni. Még ha eleinte kapkodod is a levegőt, egy idő után már kényelmesen megoldod a helyzetet. Ugyanígy a pénzügyeidben sem máról holnapra leszel sikeres, hanem lépésenként, kitartással és gyakorlással.

R

A pénzügyek tervezése

Ha látod magad előtt az utat, ha tudod, hogy hol jársz, és hova szeretnél eljutni, akkor könnyebb lesz előre haladni. Meglepődsz majd, hogy mennyivel könnyebb, mint ahogyan azt a legelején gondoltad volna. 

R

Pénzügyi célok kitűzése

Lehet, hogy már százszor hallottad, hogy tűzz ki célokat, de hogyan lehetne ezt a pénzügyeknél használni? Ha ugyanis rosszul csinálod, akkor célkitűzés helyett csak álmodozás lesz belőle, azzal pedig nem fogsz túl messzire jutni a pénzügyeidben.

A megoldás

Összeállítottam Neked egy szemináriumot, hogy megtanulhasd,

hogyan vedd át az irányítást a pénzügyeid felett.

Ahhoz, hogy anyagilag függetlenné válj, a legfontosabb, hogy ismerd az oda vezető utat!

Ebben segítek neked a pénztervezés szemináriumon.

– A szeminárium végére úgy érzed majd, hogy képes vagy irányítani a pénzt.

– Új gondolkodásmód alakul ki nálad.

– Visszakapod az önbizalmadat és a jövőbe vetett hitedet a pénzügyekkel kapcsolatban. 

A szemináriumon megtanulod például a következőket:

– A pénztervezés alapjait (egy házat is csak stabil alapokra lehet felhúzni, nincs ez máshogy gazdasági viszonylatban sem.)

– Hogyan kontrolláld a pénzedet.

– Hogyan tűzz ki pénzügyi célokat.

– Hogyan fizesd a hiteleidet és közben pénzt is takaríts meg (a jelenednek és a jövődnek összhangban kell lennie.)

– Hogyan legyen még több bevételed a pénztervezésnek köszönhetően. 

– Hogyan legyen tartalékod.

A szeminárium résztvevői mondták:

Vasárnap át is alakítottam a céges és a családi pénztervezésünket a szombati szeminárium alapján. Még jobban összeállt és leegyszerűsödött a kép a pénztervezéssel kapcsolatban. Kb. 25 éve vezetjük valamilyen szinten a pénzügyeinket, de korábban ez inkább csak könyvelés volt. Több mint 1 évvel ezelőtt kezdtem el használni a PELFEE-t, akkor kezdtünk elmozdulni a valódi tervezés irányába. A nagyon gyakorlatias szeminárium hatására már másnap átalakítottam a családi és a céges rendszerünket is, aminek köszönhetően még egyszerűbbé és átláthatóbbá vált. Az elmúlt 1,5 hónapban – ennek köszönhetően – nagyon komoly fellendülésünk volt úgy, hogy a korábbi – kizárólag – aktív bevételeink mellett passzív bevételek is megjelentek.

F.Cs.

Fantasztikus szeminárium!

Rengeteg zűrzavart sikerült letisztázni és sokkal jobb megértést kaptam a pénzügyeimben. Ezenkívül mindig úgy érzem, hogy még tudatosabbá válok a területen. Megtanultam egy pár dolgot, amit azonnal be tudok vetni a pénzügyi tervezésembe, ami majd egy újabb szintre tudja emelni a dolgokat.

Nagyon hasznos volt a szeminárium és a saját problémámra is megadta a választ, ami által tudom, hogy sokkal jobban fognak menni a dolgok ezután.

N. P.

Nagyon jó volt a szeminárium, nagyon köszönöm. A legfontosabb fogalmakat tisztáztuk. Volt köztük olyan, amit most, 45 évesen értettem meg.

Biztos vagyok benne, hogy ezzel a tudással meg fogom tudni hozni a legjobb döntéseket. Egész életemben kaptam segítséget az anyagi ügyeimhez (anyagi segítséget, hol a férjemtől, hol a szüleimtől), úgyhogy nem voltam rákényszerítve, hogy konfrontáljam a bevételeimet és kiadásaimat.

Úgy érzem, ezen a szemináriumon szembe kellett néznem a valósággal, ugyanakkor annyi segítséget és tudást kaptam, hogy alig várom, hogy leüljek és nekiálljak a pénztervezésnek.

Köszönöm!

B.E.

Ki vagyok én, és miért higgy nekem?

Horváth Attila vagyok, és a történetem a kilencvenes évek végére nyúlik vissza. 1998-at írtunk, amikor Budapestre költöztünk feleségemmel a jobb élet és a magasabb fizetés reményében. Szépen sorban alakultak is a dolgok, elindultunk a karrier építés rögös útján. 

Magasabb lett az életszínvonalunk és szép lassan olyan dolgokat is megengedhettünk magunknak, melyeket korábban nem. 

Úgy általában véve az élet szépnek tűnt, nem volt csupa aggodalom, hogy hogyan is lesz holnap. Egy idő után azonban feltűnt, hogy a hónap végén nem tudjuk, hogy hova ment el a pénzünk.

Ekkor döntöttük el, hogy pontosan vezetjük a kiadásainkat és a bevételeinket. Látni akartuk, hogy mi is történik: hova megy el a pénz. Mivel már akkor is számítógéppel dolgoztam, ezért elkezdődött a „munka”.

Az első néhány hónap után jött a meglepetés. No, nem a kellemesebb fajta. A bevételeink nem nőttek, több pénz sem maradt a hónap végére, mint korábban, viszont feketén-fehéren láttuk – életünkben először – hogy mire mennyit költünk. És ez bizony okozott némi meglepetést. De egyet biztosan tudtunk: végre megtettük az első lépést, hogy most már pontosan látjuk a valós képet, és nem homályos megérzések alapján kell döntenünk a saját pénzügyeinkről. Ekkor elkezdtünk jobban odafigyelni a pénzügyeinkre.

Mivel egyre jobban érdekelt, hogy hogyan lehetek sikeresebb a pénzügyeim terén, ezért elkezdtem könyveket bújni és tanfolyamokra járni. Gondoltam, biztos nem én vagyok az egyedüli, akit ez a téma foglalkoztat. Elkezdtem utána nézni, hogy hogyan tudnék még több mindent megtanulni a pénzről és a pénztervezésről. Ahogy egyre többet tanultam, egyre több információhoz jutottam, egyre izgatottabb lettem a pénz és a pénztervezés témájával kapcsolatban. Konzultáltam olyanokkal, akik sikeresek ebben a témában és ők szívesen megosztották velem, hogy hogyan működik a pénz. Azt is megtanították nekem, hogy mik a sikeres pénztervezés alapelvei és szabályai.

Hónapról hónapra kitartóan lépdeltünk felfelé a lépcsőfokokon, az eredmények pedig egyre inkább láthatóvá váltak.

A kulcs a tudatosságban rejlett. Végre a saját kezünkben volt a kormány, és nem a drágán, de gondosan elkészített reklámok hatása alatt voltunk.

Egy idő után már nagyon sok mindent megtanultam a pénzről és a pénztervezésről. Voltak sikerélményeink és nagyon szép eredményeink. Azon gondolkodtam, hogyan tudnék másoknak is segíteni a tudásommal. Gondoltam, ha nekem működik, akkor másoknál is beválik. Akkor elkezdtem segíteni másoknak. És képzeld működik másoknál is.

Tudnod kell, hogy a pénztervezés nem bonyolult dolog. Sajnos az iskolában nem tanítják. Viszont kitartás és tudatosság kell hozzá. Ha velem tartasz, akkor megosztok veled olyan szabályokat és tippeket, amelyeket, ha betartasz és alkalmazol, akkor sikeres lehetsz a pénzügyeid terén. Mindegy, hogy a családi pénzügyeidet vagy a céges pénzügyeidet szeretnéd igazán jó kezekben tudni.

Miért fontos, hogy részt vegyél a szemináriumon?

Én ráérek, hiszen évek óta sikeresen működtetem a pénzügyi lábainkat.

Viszont valószínűleg nem mondok újat Neked azzal, hogy már benne is vagyunk a következő válságban. 

Csak azok fogják túlélni, akiknek vannak tartalékai. Akik tudatosak a pénzügyeik területén. Akiknek megvannak a szükséges eszközeik.  

Pénzügyi elemzők szerint az újabb gazdasági válság rosszabb lesz, mint a 2007-es világválság.

A kérdés már csak az, hogy a válság alatt talpon tudsz-e majd maradni, vagy Te is áldozattá válsz? 

Nem nehéz megjósolni, hogy mi lesz a történet vége, ha itt és most nem döntesz a változás mellett…!

Jelentkezz a pénztervezés szemináriumra és vedd át az irányítást a pénzügyeid felett!

Az egész napos szeminárium részvételi díja, amennyiben 2023. április 14-ig jelentkezel és ki is fizeted, „korán kelő” kedvezménnyel:

19.990 Ft/fő.

Az egész napos szeminárium részvételi díja 2023. április 15-től:

29.990 Ft/fő.

A pénztervezés szeminárium időpontja:

2023. április 22. szombat magyar idő szerint 13.00-19.00-ig.

Helyszín:

Online zoomon keresztül. Így kényelmesen, akár a saját otthonodból tudsz résztvenni a szemináriumon. Nem kell sehova sem utaznod. Fontos, hogy stabil internet kapcsolattal rendelkezz. 

A jelentkezéshez töltsd ki a jelentkezési űrlapot.

Ezt követően a jelentkezési űrlapon megadott e-mail címre e-mailben küldöm meg a részvételi díjról kiállított számlát, valamint a szemináriummal kapcsolatos tudnivalókat. A részvétel feltétele a részvételi díj előzetes átutalása. Az átutalás magyar bankszámlára történhet. 

Számlázási adatok