A pénz meghosszabbítja az életet?

A napokban olvastam egy cikket, ami azt fejtegette, hogy a gazdagok tovább élnek. Azt persze nem tudom, hogy ez valóban így van-e, mert pontos statisztikát nem ismertettek ezzel kapcsolatban, de mindenesetre elgondolkodtam a dolgon.

Szokták mondani – bár általában nem a gazdagok szájából hangzik el – hogy van, amit nem lehet pénzért venni. Többek közt az egészséget és a hosszú boldog életet sem. Nyilván van benne valami, hiszen valóban nem árulják egyiket sem a boltban díszcsomagolásban.

Egészséges és hosszú életű boldog embert találhatunk mind a gazdagok, mind a kevésbé tehetősek között is. De azért mégis van ebben a „pénzért egészséget, hosszú életet” dologban valami, ami továbbra is ott motoszkált a fejemben.

Mitől függ, hogy hosszú életünk lesz-e?

Az egyik fontos kérdés, ha sokáig akarunk élni, hogy tulajdonképpen mitől is függ a hosszú élet. Adottság, gének, szerencse? Van, aki erre, van, aki arra esküszik.

Valójában nem tudjuk pontosan a hosszú élet titkát, nincs még rá recept, ami tuti biztos beválik, ha betartja az ember. Vannak azonban olyan tényezők, melyek minden bizonnyal segítenek, hogy a testünk egészséges maradjon. Márpedig az egészség kétségtelenül fontos a hosszú élethez. No, meg ki akarna sokáig élni, ha egyébként beteg és szenved?

Tehát a hosszú élet és az egészség közt biztosan van valamilyen kapcsolat. Ha egészségesek vagyunk, nagyobb az esély a szép kor megélésére.

Pénzért vehető-e egészség?

Akkor most már azt kell kicsit megnéznünk, hogy aki gazdag, az egészségesebb-e, vagy legalábbis javíthat-e a testi állapotokon a nagy vagyon?

Az egészségünk sok mindentől függ, de az biztos, hogy fontos a környezet, mit eszünk, mit iszunk, sportolunk-e, vagy sem, stresszes-e az életünk stb. Ahhoz, hogy egészségesen éljünk vannak dolgok, melyek pénz nélkül is elérhetők, és vannak, amikhez nem árt, ha nem üres a zsebünk.

  1. Sport

A mozgás az egészség egyik fontos építő köve. Ezt valójában szegényen is meg lehet oldani. Például ugyanúgy lehet kocogni üres pénztárcával, mint telivel. Ja, ha szegény az ember, akkor a legutolsó dolog, amire gondol, hogy reggelente kocogni menjen? Lehet, de tulajdonképpen ez már tényleg az egyéntől függ.

Vagyis a lehetőséget meg lehet rá teremteni, ha valakinek van igénye. Persze mozogni lehet valamilyen felkapott, drága fittnesz klubban is, ahol személyi edző irányít és lelkesít bennünket, de ez azért nem követelmény.

Önmagában a mozgás, a sport nem feltétlenül igényli, hogy valaki gazdag legyen. Igaz, ha van pénzed, akkor változatosabbá tehető a sport is.

  1. Mit eszünk

Nagyon fontos az egészség fenntartásához, hogy mit eszünk. A mai világban, ahol sajnos sok élelem tele van tartósítószerrel és nem éppen a testünknek kedvező különböző adalékokkal, hogy a permetszerek és még ki tudja mi másról ne is beszéljünk, bizony nem egyszerű feladat egészségesen táplálkozni.

Szerencsére ma már egyre több helyen találhatunk bio, organikus, természetes élelmiszer kínálatot is. Kétségtelen tény azonban, hogy ezek nem az olcsóbb kategóriákba esnek. Vagyis, ha valaki igazán jót akar enni, akkor mélyebben kell a zsebébe nyúlnia.

Tehát megállapíthatjuk, hogy az egészséges táplálkozásnál már bizony jól jön, ha valaki gazdagabb.

  1. Stressz és környezet

A stressz a mai rohanó életünk része. Nem kellene, hogy így legyen, de azt hiszem nehéz tagadni, hogy majdnem mindenkit érint kisebb-nagyobb mértékben.

A környezet erősen befolyásolja, hogy valaki egészséges életet tud-e élni. Ha valaki gazdag, akkor van lehetősége, hogy változtasson a környezetén, elmenjen pihenni, kikapcsolódni. Persze, hogy ezt hol és hogyan teszi, az már rajta áll. Ezt is lehet az egészségre káros módon kivitelezni, és még sokba is kerülhet.

Nem a pénz a minden itt sem, de az biztos, hogy nagyobb esélye van annak, akinek nem kell a mindennapi betevőért küzdenie.

  1. Gyógymódok

És itt van még a különböző gyógymódok, kezelések területe. Vagyis, ha valami mégis csak „elromlik” a szervezetben, akkor hogyan tudják azt helyrehozni.

Ma már tagadhatatlan, hogy az a beteg, akinek van pénze, jobb ellátást tud venni magának. Márpedig ez sokat számíthat, amikor a hosszú élet kilátásait vizsgáljuk.

Mi a tanulság?

Összefoglalóan elmondhatjuk, hogy bár önmagában a pénz, a vagyon nem fogja meghosszabbítani senki életét, mégis segítséget jelent, ha hosszú távra tervezünk. A minőségi élethez minőségi ételre, ellátásra, pihenésre, minőségi hétköznapokra van szükség.

Hogy hosszabb ideig élnek-e a gazdagok? Nem feltétlenül, de ez sokszor rajtuk múlik. Az esélyük mindenesetre jobbnak tűnik, mint annak, aki a puszta létezésért küzd.

Ideje hát nekilátni, hogy gazdagabbá váljunk!

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!

Pelfee – a pénztervező, hogy bármit megengedhess magadnak.

[listamester id=”2666″ mode=”js”]