Gazdagabb leszel, ha több vizet iszol?

Egyáltalán van bármilyen kapcsolat a vízivás és a gazdagság között? Ha több vizet iszunk, akkor gazdagabbak leszünk? No, nem valószínű, hacsak nem a manapság oly népszerű ásványvíz palackozó üzemünk van. De akkor, hogy jön ide a fenti cím? Mindjárt elmagyarázzuk.

Az úgy kezdődött, hogy írónk szeretett volna egészségesebbé válni. Keresett-kutatott, és rátalált a nagy igazságra: több vizet kellene innia. Igaz, ami igaz, nem a tiszta víz volt a kedvenc itala, de az egészség érdekében mindent. Szóval elhatározta, hogy több vizet iszik. Ehhez azonban kellett némi „belső biztatás”, mert az életben oly sok érdekes dolog van, így könnyen megfeledkezett az ivásról, kiváltképp a vízivásról. Így hát elkezdte nyilvántartani, hogy mennyit is iszik. A nyilvántartást nap mint nap vezette és egy idő után azt vette észre, hogy már nem is olyan ördöngős kihívás elég tiszta vizet inni. És mi volt a kulcs a sikerhez?

A nyilvántartás

Nyilvántartani bárhol, bármikor és bármit lehet. De mire is jó? Nem csupán felesleges időtöltés?
A nyilvántartásokról sok mindent elmondhatunk, van egyszerű, van bonyolult, szólhat a meglévő leltárkészletről, vagy az otthoni könyvekről, a test súlyunk alakulásáról, vagy éppen a vízivásról. És persze ne feledkezzünk meg a pénz nyilvántartásáról. Szóval a nyilvántartás sokféle lehet, de egy biztos: nem felesleges.

Miben segít a nyilvántartás?

A nyilvántartás segít abban, hogy nyomon tudjunk követni valamilyen területet. Segít abban, hogy jobban tudjunk irányítani valamit, jobb döntéseket hozzunk meg, kedvünk szerint növeljünk vagy csökkentsünk valamit.

Ha már te is fogyókúráztál, akkor jól tudod, hogy a kilók nyilvántartása, követése nélkül biztos nincs esély a sikerre. Micsoda ösztönző erőt jelent, ha látjuk, hogy hogy állunk, és még nagyobbat, ha látjuk, hogy milyen eredményt értünk már el.

Egyértelmű tehát, hogy a nyilvántartás segít elérni a célokat.

A pénz és a nyilvántartás

Na igen, ha a nyilvántartás segít elérni a célokat, akkor ez igaz kell, hogy legyen a pénz esetében is. Tehát, ha nyilvántartást vezetek a pénzről, akkor gazdagabb leszek?

Gondolj csak bele!
Ismersz olyan embert, akinek minden pénz kifolyik a kezéből? Ha megkérdeznéd, az illető meg tudná mondani, hogy mikor, mire és mennyit költött? Könnyű lenne egy ilyen személynek takarékoskodni valamire, vagy csak ésszerűbbé tennie a kiadásait? Nem, az ilyen személy nem igazán tudja irányítani a pénzét, helyette mások, más dolgok irányítják őt, és a végén azt veszi észre, hogy sehova se jut.

Ezzel szemben az, aki nyilvántartja a pénzét, aki tudja, hogy mikor, mire és mennyit költ, valahogyan jobban kijön a pénzből.

Úgy tűnik, mintha neki több pénze lenne. Úgy tűnik, hogy ő több mindent tud megengedni magának, mert jut nyaralásra, egyszer csak nagyobb lakásba költözik és még panaszkodni sem halljuk annyit. És a titka csak annyi, hogy képben van a pénzügyeivel. Tudja, hogy mire megy el a pénz és tudja azt irányítani. Mindezt egy egyszerű nyilvántartással!

A gazdagodásban segít, ha nyilvántartjuk a pénzünket, tervezünk a pénzünkkel. És ekkor észrevesszük, hogy a világ kitárul előttünk.

A pénz nyilvántartásában és tervezésében jó barát a Pelfee – az online pénztervező szoftver, hogy bármit megengedhess magadnak.

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!

[listamester id=”2666″ mode=”js”]