Hova tűntek a mókusok?

Ne ijedj meg, nem tévedtél egy állatvédő oldalra, sőt még csak meg sem őröltünk. A címben akár az is szerepelhetne, hogy hova tűntek a dinoszauruszok, vagy, hogy tényleg biztos legyél benne, hogy nem állatvédelemről lesz szó, azt is írhattuk volna, hogy hova tűntek a fáraók.

Na, de akkor mire is akarunk kilyukadni egy ilyen címmel? Mégis milyen mókusok és hol, és hogy jön ez egy Pelfee cikkhez?

Az úgy esett, hogy jelen cikk írója egy nap kinézett az ablakon. A történet a napsütötte Floridában játszódik, egy városi, ám fákkal és növényzettel körülvett lakásban. A hely nem csak a dúsan zöldellő növényzettől tűnik paradicsominak, de a sokszínű állatvilágtól is, mely az emberrel együtt él. És így van ez a mókusokkal is. Minden reggel, napközben és este vidáman ugrándoztak az ablak előtti fák ágain, és időnként még fogócskát is játszottak, mely igen szórakoztató volt a szemlélő számára. Kedves kis állatok, és önkéntelenül is derűt csempésztek a mindennapokba. És egyszer csak, mintha eltűntek volna. Írónk már jó néhány napja nem látott egy mókust sem, ahogyan a fák ágain rohangál. Így feltette magának a kérdést: Hová tűntek hát a mókusok?

Az élet örökös változás

Hát igen, ezt a rejtélyt nem fogjuk most megoldani, ám valami lényeges felmerül ezzel kapcsolatban. És ez nem más, mint a VÁLTOZÁS.

Az élet nem állandó, nem áll meg egy helyben, és nem marad mindig ugyanolyan. Még akkor sem, ha esetleg úgy tűnik, mert mondjuk kissé fásultan nem is figyelünk fel a változásra. De a változás mindig ott van, és ez lehet jó, pozitív, fejlődést mutató, vagy lehet rossz, negatív, mely hanyatláshoz vezet.

A változás mindenhol és mindenben ott van. Örülünk neki, ha ez nekünk tetsző, de elutasítjuk, ha nem a számunkra megfelelő. Első látásra úgy tűnhet, hogy ez ellen nem is tudunk mit tenni, hiszen elkerülhetetlen. Az életben vannak dolgok, melyek valóban megtörténnek, akár akarjuk, akár nem: a gyerek felnő, a gondtalan fiatal éveket felváltja a „keservesnek” hitt felnőttkor, a húszas éveink szépen lassan átcsapnak harmincas, negyvenes, ötvenes évekbe és még sorolhatnánk.

A változások jó dolgokat is hoznak, főként, ha észrevesszük és kihasználjuk azokat. Nekünk is változni kell, de a szépség mindenben meglelhető. És annál több, minél inkább felkészülünk a változásokra. Ha már vége a gondtalan ifjúkornak, előttünk állnak a kihívást és sikerélményt jelentő évek. Ha már vége a fiatal felnőtt éveknek, a gyerekek kirepültek, ismét van időnk a saját céljainkra koncentrálni. Ha már vége az aktív munkás éveknek, belekezdhetünk olyan dolgokba, melyekre korábban soha nem volt lehetőségünk, felfedezhetjük a világot. Minden csak rajtunk áll. Persze csak akkor, ha felkészültünk. Akkor, ha a pénz, a mindennapok nem jelentenek olyan problémát, mely minden más lehetőséget eltakar a szemünk elől.

És ezért fontos észrevennünk, hogy van változás körülöttünk, hogy a dolgok igenis változnak, túl sokáig soha nem maradnak ugyanolyanok. Mert, ha ezt tudjuk, akkor tudatosan készülhetünk a változásra, legyen az akár jó, akár rossz. (Az már csak hab a tortán, hogy minél inkább felkészültek vagyunk, annál kevésbé történik majd olyan, ami igazán rossz számunkra.)

Az anyagiak változásában segít, ha tervezzük a pénzünket, tervezünk a pénzünkkel. És ekkor észrevesszük, hogy a világ kitárul előttünk.

A pénztervezésben jó barát a Pelfee – az online pénztervező szoftver, hogy bármit megengedhess magadnak.

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!

[listamester id=”2666″ mode=”js”]