Pénztervezés? Mire jó az?

A mai társadalmunkban az egyik legnagyobb „bűn”, ha nincs pénzed, vagy nincs elegendő pénzed.

Ha nincs pénzed, semminek néznek.

Ha nincs pénzed, nem számítasz igazán.

Ha nincs pénzed, ki vagy szolgáltatva másoknak.

Igen, mondhatjuk erre, hogy a „Pénz nem boldogít”, vagy a „Pénz nem minden”, és ringathatjuk magunkat abban a kényelmes, ámde nem igazán eredményes elképzelésben is, hogy nem a pénz tesz értékessé bennünket. Ez így is van, hiszen önmagában a pénz még nem biztosítja, hogy tehetségesek legyünk, hogy kiemelkedjünk az eredményeinkkel, hogy mások megbecsüljenek, és szeretetet sem tudunk csak pénzért vásárolni.

Ez mind, mind igaz.

Ám ne áltassuk magunkat azzal, hogy pénz nélkül is ugyanúgy tudunk boldogulni, sikeresek lenni és boldoggá válni, mintha mindehhez elegendő anyagi erőforrás, vagyis pénz állna rendelkezésünkre.

Mit tehetsz, ha nem születtél gazdagnak?

Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy mi lett volna, ha gazdag családba születik, megnyeri a lottó főnyereményt, vagy váratlanul szép vagyont örököl?

Az emberek dolgoznak, hogy pénzt keressenek. Ám egy idő után, mikor látják, hogy ezzel nem tudják biztosítani a számukra szükségesnek gondolt összeget, sokszor nem marad más, mint lemondani a kívánt dolgokról, majd lemondani, lemondani, lemondani… és szép lassan beletörődni a sorsukba.

Szinte mindenki azt gondolja, hogy a bevételeinek többnek kellene lennie. Hogy többet érdemelne az Élettől. Minden ember szeretne pénzügyileg sikeres lenni, és növelni az életszínvonalát. És ez rendben is van. Tényleg megérdemled, hogy több pénzed legyen! Tényleg megérdemled, hogy boldog és sikeres legyél!

A gazdagságba nem csak születni lehet, jó tervezéssel bárki elérheti.

Tudni akarod, hogy mi a különbség a gazdag és a szegény ember között?

A különbség a gazdag és a szegény ember között az, hogy a gazdag ember figyel a pénzügyeire.

Ha gazdaggá akarsz válni, akkor kontrollálnod kell a pénzügyeidet! Minél szegényebb valaki, annál nagyobb kontrollt kell tennie a pénzügyeire, hogy elinduljon a gazdagság útján. Majd mikor gazdaggá válik, továbbra is szorosan kell a saját irányítása alatt tartani a pénzügyeit.

A pénz olyan, mint egy gyönyörű versenyló. Fantasztikus eredményekre képes, de csak akkor, ha irányítás alatt áll. Máskülönben rettentő gyorsasággal tűnik el a szemünk elől.

Te is lehetsz jó zsoké, aki bármilyen körülmények között a saját irányítása alatt tartja a lóerőket.

A pénzzel való bánásmód nem velünk született tehetség kérdése. Nincs eleve megírva a Sors könyvében, hogy ki lesz gazdag, és ki szegény.

Persze időnként könnyebb azt gondolni, hogy a gazdagság vagy szegénység nem rajtunk múlik. Én magam is ezt gondoltam, míg rá nem jöttem, hogy ha az életben tudunk dolgokat befolyásolni, a döntéseinkkel hatással vagyunk arra, hogy mi történik velünk, akkor ez igaz kell, hogy legyen a pénzügyeinkre is.

Bárki bármit is mond, tudod fejleszteni azt a képességet, hogy jól kezeld a pénzt. Ebben a modern társadalomban az alapján ítélik meg az embert, hogy hogyan tud bánni a pénzzel, és mennyi pénze van. Ez a mérce, hogy sikeres-e, vagy sem. Nem állítom, hogy ez jó dolog. Egy azonban biztos: ez a helyzet, akár tetszik, akár nem. Lehet nem szeretni, lehet kritizálni, lehet ellenállni, de ettől még senkinek nem lett több pénze. Lehet, hogy ideig-óráig jobban érzi magát az ember, ha nem fogadja el a „pénz hatalmát”, de abban a pillanatban, hogy ki kell fizetni a villanyszámlát, a gyereknek új cipőre van szüksége, vagy arra gondol, hogy mit szeretne még látni a világból, pénz hiányában kicsit összeszorul az ember szíve.

A pénz egy szükséges eszköz ahhoz, hogy elérjük az életben, amit igazán szeretnénk. Ugyanolyan eszköz, mint egy kalapács, ha egy szöget szeretnénk beverni a falba.

Próbáld csak meg kalapács nélkül puszta kézzel. Hát igen, bizony fájdalmas és legtöbbünk számára lehetetlen feladattá válik az, ami egy egyszerű szerszámmal senkinek sem okozna gondot.

A megfelelő eszközzel, vagyis a Pelfee – pénztervezővel te is meg tudod majd valósítani az álmaidat!

Regisztrálj még ma a Pelfee használatára!

[listamester id=”2666″ mode=”js”]